Skocz do zawartości

Zupa Z Dwóch Czekolad Z Bakaliami


Gość Paskal

Rekomendowane odpowiedzi

Do tego deseru trzeba zmiksować rozpuszczoną czekoladę z lodami. Ale uwaga! Lody nie mogą być zbyt mocno zmrożone, bo po połączeniu z ciepłą czekoladą masa stanie się zbyt gęsta. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut # 200 g czarnej czekolady (np. z nadzieniem truflowym) # 200 g białej czekolady (np. z nadzieniem kokosowym) # 50 g orzechów laskowych # 50 g migdałów # 1 łyżka cukru waniliowego # 30 g masła # 80 g śmietanki 36% # 8 gałek lekko rozpuszczonych lodów czekoladowych Algida # 4 gałki lekko rozpuszczonych lodów śmietankowych Algida Jak to zrobić: 1. W oddzielnych kąpielach wodnych rozpuść białą i czarną czekoladę. 2. Posiekaj orzechy i migdały, wymieszaj z cukrem waniliowym i podsmaż na maśle. 3. Do czarnej czekolady dodaj śmietankę, wymieszaj i zmiksuj z lodami czekoladowymi. 4. Białą czekoladę zmiksuj z lodami śmietankowymi. 5. Wlej na talerz krem z ciemnej czekolady, a na wierzchu ozdób kremem z białej czekolady. Bon appétit!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.