Skocz do zawartości

Lekki Jabłecznik Z Bitą Śmietaną


Jesi

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy przepis dla Was. Mam pyszne przepisy ale większość tu już jest! Dziękuję za wszystkie Wasze propozycje. Skorzystam z bardzo wielu ;)) 1. Upiec biszkopt z 4 jaj (taki jak Wam najłatwiej) ja robię tak: 4 jajka 15 dag cukru 5 dag mąki tortowej 10 dag mąki ziemniacz. 1 łyżeczka proszku do piecz. 2. Na zimny biszkopt wyłożyć duży słoik musu jabłkowego (gdyby był za rzadki proponuję zagęścić go przed wyłożeniem żelatyną ale na tyle aby sok z tego musu jeszcze lekko nasączył biszkopt) 3. Na mus przygotować masę śmietanową: 4-5 łyżeczek żelatyny rozrobić w odrobinie zimnej wody a jak napęcznieje połączyć z 1/3szkl gorącego mleka wymieszać do rozpuszczenia 0,75 l. śmietany kremówki ubić z 1 małym cukrem waniliowym i dodać ciepłą żelatynę dalej ubijając Wylać na mus. 4. Całość przykryć zieloną galaretką. Jeśli komuś śmietana będzie mało słodka to zawsze można dodać cukru wg uznania. Życzę smacznego i pozdrawiam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.