elunia.o Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Rozpuszczamy w 2 l wody kostkę rosołową, zagotowujemy. Dodajemy 2-3 ziemniaki pokrojone w kostkę, mrożoną mieszankę chińską (mam ulubioną, ale nie wiem czy można reklamować).Jak ziemniaki będą miekkie dodajemy lekko odsączoną puszkę groszku konserwowego i serek topiony, śmietankowy( 10 dkg). Energicznie mieszamy. Jak serek się rozpuści mamy gotową zupę. To jest oryginalny przepis, ale wg mnie zupa jest o wiele smaczniejsza, jeżeli wywar ugotujemy np. na udku kurczaka, albo nawet na 2-3 skrzydełkach.Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.