AnnaK Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Nie robiłam z czekolady i z żelatyny. Wczoraj córka rozpusciła na parze gorzką czekoladę na polewę do pierników i zwarzyła się. Tłuszcz osobno i jakieś granulki brazowego koloru. Nie nadawało się do jedzenia. Ja do rozpuszczonej czekolady dodaję troszkę mleka lub masła, żeby w krojeniu była miękciejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 U mnie to samo było , nie wiem co dodają do tych czekolad :wacko: . Uratowałam jednak te czekolady , dodając łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie , musiałam szybko smarować ciastka bo gęstniało . A dzisiaj kupiłam czekoladę do gotowania , specjalna na polewy. Zobaczymy co jest warta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 wróciłam z ostatnich większych zakupów świątecznych,brakującą drobnicę dokupię pod koniec tygodnia.Zjadłam obiad i...idę lulu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Szprzątam jeszcze, piekę i lukruje pierniczki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Mmm apetycznie wyglądają te ciasteczka Dorotko :) Ja zrobiłam dziś pierogi z kapustą i grzybami ( wstawiłam przepis ), wyszły mi super! :) większość zamroziłam, resztę zjem zaraz na obiadek ;) Jutro albo w niedzielę będę robiła ruskie z twojego przepisu na farsz :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dziękuję Asieńko :grin: Pierożki widziałam, widziałam tak też na smakowite wyglądały :grin: Ooo! Super, mam nadzieję, że się udadzą i też Wam będą smakowały - powodzenia :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Byłam na zakupach,u leśniczego kupiłam choinke,bo musi być żywa na święta koniecznie. Upiekłam placki do sernika gotowanego i zaraz wybieram się do fryzjera,a później na nockę do pracy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 wróciłam z pracy,jem kolację i zaraz biorę się za pakowanie bigosu do mrożenia a mąż porcjuje karpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 To u Was Basiu praca wre - super :smile: Ja też muszę pomyśleć o bigosie i to chyba już jutro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 zmieniłam pościel i firanki,zjem kolację i padnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 ;) Dobrze, że jutro niedziela - można trochę odpocząć :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 no ja byłam 12 godzin w pracy,potem musiałam dorobić klucze do pracy a w domku upiekłam już kruche rurki-jutro wolne to nadzieję.Teraz piekę biszkopt do shreka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Skończyłam piec schab ze ślwikami i kaczkę z jabłkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Ja zrobiłam dzisiaj bigos i rolady na Święta, a potem zmieliłam i sparzyłam mak do ciasta - jutro pieczenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.