Skocz do zawartości

Ciasto " Piegus"


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

2 szklanki mąki 25 dag margaryny 1 1/2 szklanki cukru 4 jaja łyżeczka proszku do pieczenia szklanka maku szklanka mleka Mleko zagotować z margaryną i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z przesianą mąką razem z proszkiem. Wlać mleko z margaryną, wsypać mak. Ubić pianę z białek i połączyć z ciastem. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. piec ok. 45 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować. Można również posypać cukrem pudrem i polukrować

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...

Panie Maćku... upiekł Pan wspaniałe ciasto, wszystko na zdjęciu wygląda tak apetycznie i zachęcająco.. nawet ten śliczny talerzyk deserowy. Halinko ja też na pewno wypróbuję ten przepis bo bardzo lubię ciasta z makiem. Pozdrowienia :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.