Skocz do zawartości

Kotleciki Mielone


minia51

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki 50dkg mięsa mielonego mieszanego cebula 1-2 jajka 1/2 szklanki tartej bułki ok. 3/4 szklanki bulionu z kostki 2-3 duże, pełne łyżki startego żółtego sera szczypiorek,natka pietruszki i jak kto lubi koperek sól, pieprz, zioła prowansalskie bułka tarta do panierowania, olej Tartą bułkę namoczyć w ciepłym bulionie, poczekać chwilę aż wchłonie bulion. Do mięsa mielonego dodać pokrojoną w kostkę i zeszkloną na oleju cebulę, namoczoną bułkę tartą, jajka,ser żółty, zieleninę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Włożyć na 30min. do lodówki, schłodzić. Po tym czasie wilgotnymi rękami formować małe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Można nie panierować kotlecików w bułce tartej lecz oprószyć lekko mąką wstawić na 30min do lodówki i usmażyć ,rumieniąc z obu stron. Te kotleciki można podać z sosem pomidorowym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.