Skocz do zawartości

Farsz Na Pierogi Zbyt Suchy


Iwona.C

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zrobilam pierogi z kapusty i miesa (pol na pol wolowina z zeberkami wieprzowymi) i farsz wyszedl zbyt suchy. Moze dlatego, ze zeberka byly troche chudawe... A moze za malo kapusty... Po zmieleniu miesa i kapusty mialam mniej wiecej 2 czesci kapusty na 3 czesci miesa. Mieso zrobilam duszone z cebula, kapusta tylko gotowana. Czy powinnam byla podsmazyc tez kapuste? Jakie przyprawy dodajecie do smaku? (Tylko blagam... zadnych typu "przyprawa do miesa" itp. bo u mnie nie moge tego kupic.) Uhhh... ciezko byc poczatkujacym smakoszem...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja robię w ten sposób farsz. Do rondla wlewam troszkę oleju i kostkę margaryny dodaję cebulkę pokrojoną w kostkę i podsmażam na złoty kolor, dodaję mięso lub kapustę i przyprawiam solą, pieprzem, vegetą a nawet dodaję kostkę rosołową chwilkę smażę i gotowe. Iwonko jak wyszedł ci za suchy farsz trzeba było dodać margarynę lub olej w zależności co używasz i byłoby wszystko ok wówczas farsz by się złączył i nie był by suchy. Do kapusty zawszę dodaję więcej pieprzu bo kapusta lubi pieprz i jest wówczas smaczniejsza. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.