Iwona.C Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ostatnio zrobilam pierogi z kapusty i miesa (pol na pol wolowina z zeberkami wieprzowymi) i farsz wyszedl zbyt suchy. Moze dlatego, ze zeberka byly troche chudawe... A moze za malo kapusty... Po zmieleniu miesa i kapusty mialam mniej wiecej 2 czesci kapusty na 3 czesci miesa. Mieso zrobilam duszone z cebula, kapusta tylko gotowana. Czy powinnam byla podsmazyc tez kapuste? Jakie przyprawy dodajecie do smaku? (Tylko blagam... zadnych typu "przyprawa do miesa" itp. bo u mnie nie moge tego kupic.) Uhhh... ciezko byc poczatkujacym smakoszem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ja robię w ten sposób farsz. Do rondla wlewam troszkę oleju i kostkę margaryny dodaję cebulkę pokrojoną w kostkę i podsmażam na złoty kolor, dodaję mięso lub kapustę i przyprawiam solą, pieprzem, vegetą a nawet dodaję kostkę rosołową chwilkę smażę i gotowe. Iwonko jak wyszedł ci za suchy farsz trzeba było dodać margarynę lub olej w zależności co używasz i byłoby wszystko ok wówczas farsz by się złączył i nie był by suchy. Do kapusty zawszę dodaję więcej pieprzu bo kapusta lubi pieprz i jest wówczas smaczniejsza. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona.C Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zrobilam jeszcze raz. Ostatnim razem odlalam caly tluszcz wytopiony z miesa bo chcialam, zeby "bylo zdrowsze". Tym razem duzo lepiej. Dzieki Iwonko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an69 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Iwonko możesz jeszcze dodać trochę rosołu z gotowania mięsa, wtedy napewno bedzie ok Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Nie ma za co po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.