Skocz do zawartości

Makowiec


ania.remlein

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto 2 szklanki maki tortowej 4 łyżki maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 25 dkg kasi 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia olejek migdałowy Masa makowa jest z puszki wierzch 4 białka 1/2 szklanki cukru kasie utrzec z cukrem na puszysty krem dodawać po jednym żoltku nie przerywajac ucierania obie maki wymieszac z proszkiem do pieczenia przesiac przez sito i stopniowo dodawac do masy na koncu wlać kilka kropli olejku migdałowego i dodac ubita na sztywno piane z 4 bialek. Delikatnie wymieszac. Żoltka utrzec z cukrem pudrem dodac dzem śliwkowy i ubita na sztywno piane z dwoch białek. Na koncu dodac bakalie. Delikatnie wymieszac. cztery bialka ubic na sztywna piane pod koniec ubijania dodac pol szklanki cukru. Wszystko delikatnie wymieszac. Duza (28 cm srednicy) tortownice posmarowac kasia i posypac bułka tarta piec ok. 50 min w nagrzanym piekarniku do 200 C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.