Skocz do zawartości

Zapiekanka Kukurydziana:)


anka17

Rekomendowane odpowiedzi

składniki: -- 60 dag kukurydzy z puszki -- 30 dag wędzonego baczku --3 cebule -- 2 łyżki mąki --1/2 szklanki mleka --żółty ser --musztarda --mielona papryka -- sól, pieprz -- 5 łyżek oleju Z boczku zdjąć skórę i pokroić go w dość grubą kostkę i przetopić na patelni. Kukurydze odsączyć z zalewy a cebule pokroić w kostkę. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziarna kukurydzy kawałki boczku i cebule do wyczerpania składników. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia boczku zrumienić na złoto mąkę następnie zalać to mlekiem i podgrzewać aż sos zrobi się gesty następnie przyprawić go do smaku solą pieprzem i papryką oraz 1/2 łyżki musztardy. Zapiekanke polać sosem. Posypać startym serem wedle upodobania i zapiekać ok 20 min w 200 st. C Smacznego:) Przepis posiadam z " Pani domu"------ do zapiekanki mozna dodać usmażony i pokrojony w kosteczke filet z piersi kurczaka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.