Bahus Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Zupa gulaszowa na ostro 600 g miękkiej wołowiny 400 g ziemniaków 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 2 łyżki margaryny czerwona i zielona papryka 1 marchewka 1 pietruszka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki majeranku sól, pieprz Mięso umyć, pokroić w duże kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Papryki umyć, przepołowić, oczyścić z pestek, miąższ pokroić na grubsze kawałki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Cebule obrać, drobno posiekać. W szerokim rondlu rozgrzać margarynę, wrzucić cebulę, zrumienić, wymieszać z ostrą papryką. Dodać mięso, smażyć około 5 minut. Przyprawić kminkiem, czosnkiem, podlać 1-2 łyżkami wody. Dusić około 10 minut. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do mięsa, przesmażyć. Wrzucić marchewkę, pietruszkę i paprykę. Dolać tyle wody, aby zupa była gęsta. Gotować jeszcze 15 20 minut. Tuż przed końcem gotowania zaprawić koncentratem pomidorowym, posypać majerankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam Ja również gotuję zupę gulaszową,ale nieco inaczej tzn nie daję kminku,majeranku,pietruszki,a daję za to ogórki kiszone(około 4 nie mocno wielkich).Zupka jest strasznie smaczna i szybko znika z garnka,dlatego zawsze gotuję jej więcej niż innych zup. POZDRAWIAM :D :-) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.