AnnaK Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ziemniaki obrać,umyć i jeśli są duże przekroić na połowę.Osuszyć papierowym ręcznikiem,zanurzyć w nierozkłóconym białku,obtoczyć w mące i ułożyć na wysmarowanej margaryną blaszce. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 50-60min w 180-200st.C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Właśnie piekłam w tygodniu te ziemniaczki :-) .Pycha ,z wierzchu chrupiące a w środku mięciutkie ,inne niż typowo pieczone w piekarnkiu. Jutro mam zamiar podać je jako danie wigilijne ,do śledzia.Miałam wieksze ziemniaki i dlatego takie nierówne kawałki ,powinny być mniejsze :smile: .Dziekuję za ciekawy przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Wspaniale wyglądają te ziemniaczki, aź ślinka cieknie. Wypróbuję ten przepis w najbliszą niedzielę i podzielę się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuska Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Przepis wypróbuję. Ja robię trochę inny,ale też smaczny- malutkie młode oskrobane ziemniaczki wrzucam na rozgrzane masło ,trochę soli dużo zielonego kopru i się pieką na rumiano,warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Pyszny sposób na ziemniaczki. Mój Mąż zajada je bez opamiętania ;) Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Ziemniaczki zrobiłam dzisiaj dzieciom na obiadek.Bardzo im smakowały. Podałam je z paluszkami rybnymi. Mnie też smakowały ale trochę mąki za dużo.Na waszym zdjęciu nie widać mąki,więc nie wiem czemu u mnie była.Ale bardzo smaczne i będzie powtórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Annk Musze wyprobowac twoj przepis. U nas te ziemniaczki piecze sie poporstu od tak, wczesniej tylko obtaczam je róznymi przyprawami i ukladam na nasmarowanej blaszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 24 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Jolcia, może miałaś za dużo białka na ziemniakach i dlatego mąka przylepiła się w nadmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 A w którym momencie dać przyprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiBolek Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witam ja przy zapiekaniu ziemniaków w ogóle nie używam mąki. Po obtoczeniu ich w jajku, obtaczam w ziołach i różnych fajnych przyprawach (kmin rzymski, kolendra, garam masala-generalnie to co akurat jest pod ręką) A na koniec podaje ziemniaki z jakimś fajnym dipem, ostatnio odkryłam cudowny gruziński sos ze śliwek-pycha ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yola79 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 fajne, coś dla urozmaicenia obiadu. Efektownie wyglądaja i wysmienicie smakują. dziękuje za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Ja lubię ziemniaki w kazdej postaci ten pomysł postaram się też wykorzystac bo wydają sie być smakowite;)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.