Skocz do zawartości

Śledzie Zielone W Czerwonej Zalewie


Janka

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

* 1 kg surowych filetów śledziowych(zielone śledzie)

Ciasto

* 1 jajko

* 3/4 szklanki wody

* około 3/4 szklanki mąki

* wegeta,sól,pieprz

Zalewa (skorzystałam z przepisu Doroty)

*2 szklanki wody

*4 łyżki octu

*4 łyżki koncentratu pomidorowego

*4 łyżki keczupu

*4 płaskie łyżki cukru

*2 łyżki oleju

*1 płaska łyżeczka soli

Zrobić ciasto:

do jajka dodać wodę i taką ilość mąki aby ciasto nie wyszło zbyt rzadkie,ani zbyt gęste .

Dodać przyprawy,wymieszać.

Śledzie pokroić na kawałki 3,4 cm,lekko posolić i maczać w cieście,a następnie smażyć na patelni,na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Składniki zalewy połączyć i zagotować,a następnie gorącą zalewą zalać śledzie i odstawić w chłodne miejsce.

post-375-1198761223_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.