Skocz do zawartości

Dorsz - Ale Jaki


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

:smile:

Spróbujcie i sami oceńcie

1 kg dorsza , może być mintaj - obsmażyć

SOS

1 słoik przecieru (20 dag)

1 słoik keczupu

ziele angielskie liść

2 szk wody

6 łyżek octu

1/2 szk oleju

2 łyżki cukru

1/2 łyżeczki soli ,pieprz i 1/2 łyżeczki cukru

Wszystko zagotować

3 cebule - kostka

5 ogórków kiszonych - księżyce

3 papryki marynowane (1/2 słoika 250) - paseczki nie za duże

Wszystko pokroić i wrzucić do gotującej zalewy zagotować i przekładać rybę

Zalewa powinna być gęściejsza doprawić solą i pieprzem do smaku

GOTOWE

SMACZNEGO

post-6127-1199051859_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

:sad: Witam i przepraszam że tak długo nie odpisałam :)

Tak jak piszą Darunia i Dorotka, słoiczki małe 20dag ? proszę sosik spróbować bo niektórzy wolą troszkie więcej dać keczupu ale to sprawa smaku

A co do ryby po grecku to u mnie ma ona inny smak i bez sosu jest.

Ja duszę jarzynę tz marchew seler pietruszki i cebule plus przyprawy a także przecier cytrynę i szczyptę cukru gorącą jarzyną przekładam rybę i dusze jeszcze razem

POZDRAWIAM :-(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.