Marra Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Składniki: 6 porcji kurczaka (udek) oliwa z oliwek 1 łyżka przyprawy meksykańskiej (Kamis) 1 łyżka mąki Kurczaka nacieramy przyprawą, obtaczamy w mące i obsmażamy na oliwie. Sos: 1 kostka masła 3 duże ząbki czosnku (drobno posiekanego) 1 duża posiekana cebula 4-5 łyżek keczupu 1 łyżka octu winnego kopiata łyżka cukru 2 kopiate łyzki powidła śliwkowego filiżanka rosołu Do dużego rondla dajemy masło, rozpuszczamy je, wrzucamy czosnek i cebulę, zasmażamy często mieszając. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pozostałe składniki sosu, zagotowujemy cały czas mieszając. Jezeli trzeba doprawiamy do smaku. Łączymy z wcześniej obsmażonym kurczakiem i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko. Ja podałam z ziemniaczkami i też bardzo smakowało. Ps Przepis mam od koleżanki, mam nadzieję, że nie powieliłam go. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.