mamalu Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Mam pytanie czy mozna zagotowac zupy do sloikow (tak jak robi sie przetwory) ,jak sie je pozniej przechowuje i czy moga dlugo stac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Danusiu, tak nigdy nie robiłam i nie słyszałam o pasteryzowaniu. Na pewno nie da sie tak przechowywać zup na śmietanie - bo sie skwasi. Ja natomiast zamrażam zupy. Wkładam do kubków plastikowych (np po smietanie) i do zamrażalnika. Potem mam jak znalazł. Robię tak z każdą zupą i nie ma problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miuriel Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 W słoikach nigdy nie przechowywałam, chyba, ze tak ze dwa dni w lodówce, ale podobnie niuniaczek mroziłam. Pamiętam, że robiłam zapas przed porodem. Zamroziłam trochę różnych zup. Niektóre smakowały potem całkiem nieźle, ale inne mi nie podchodziły. W każdym razie metoda się sprawdziła, mąż miał co jeść kiedy byłam w szpitalu. :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natallia Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Zup nigdy nie mroziłam ale sam wywar jak najbardziej. Zupa ze śmietaną mogła by się zepsuć , polecam ci mój sposób rozmrażam wywar i dodaję te składniki w zależności jaką chcę mieć zupę. Ostatnio do wywaru dodałam przecier pomidorowy , czerwone warzywa na patelnię i śmietanę była pyszna pomidorowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.