Skocz do zawartości

Szparagi owijane szynką


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Szparagi owijane szynką

10 młodych, ugotowanych ziemniaków,

1 kg szparagów,

6 plasterków chudej szynki, najlepiej konserwowej,

1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki,

2 łyżki posiekanego szczypiorku,

4 łyżki majonezu,

2 łyżki bitej śmietany,

2 łyżeczki octu winnego,

2 łyżeczki musztardy,

sól, pieprz

Ziemniaki pokrajać w plasterki. Majonez wymieszać ze śmietaną, octem, musztardą, solą i pieprzem. Polać sosem ziemniaki i posypać je posiekaną zieleniną. Szparagi umyć, oskrobać, odciąć zdrewniałe końce. Związać w małe pęczki i wrzucić do wrzącej, osolonej i lekko ocukrzonej wody. Ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić. Ułożyć równo w pęczkach po kilka sztuk i każdy z nich owinąć plasterkiem szynki. Układać na półmisku tak, aby się nie rozsypywały. Z każdego rulonika szynki powinna wystawać "grzywka" z czubków szparagów. Obłożyć szparagi wieńcem sałatki ziemniaczanej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.