teresap Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Ja osobiście bardzo tą paste lubie 1 makrela wędzona lub tuńczyk z puszki 6 jajek ugotowanych na twardo – kostka ja staełam na tarce bo miałam lenia 3 ząbki czosnku – osolić zetrzeć na tarce najdrobniejszej 2 cebule – kostka , posolić 1 łyżeczka przecieru lub majonez , co kto woli i ile chce GOTOWE –jak kto chce może doprawić solą , pieprzem , można też dodać kukurydze SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Potwierdzam. Pasta z makreli jest pyszna- ja nie daję czosnku i używam majonezu (z przecierem nie eksertymentowałam, bo Łukasz nie lubi). Najlepsza jest na następny dzień- wtedy przechodzi smakami :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As76 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ja robię ją na 2 sposoby. Pierwszy sposób to :makrela ,cebula i jajka z dodatkiem ,oleju ,soli ,pieprzu, i majonezu. Wtedy wychodzi pyszna pasta na kanapki.Dla mnie istotnym składnikiem tej pasty jest olej. Drugi sposób :makrela,jajka,kukurydza,musztarda sarepska,sól i pieprz(ewentualnie odrobina oleju). Tę wersję podaję jako sałatkę na stół dla gości. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 WITAM - As76 i Kasiulek , obiecuje wyprubować wasze pasty bo napewno są pyszne POZDRAWIAM I BIORĘ SIE DO ROBOTY BO ŚWIĘTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ja robię tą pastę i jest bardzo smaczna muszę wypróbować wersję drugą AS76 :( i wersję Teresep z czosnkiem bo go uwielbiam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wczoraj na kolacje zrobiłam tą pastę... Jak zawsze wyszła pyszna :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Robię taką pastę tylko nie daję czosnku i majonezu ale wszystko mielę w maszynce. Potwierdzam jest bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Robię podobną pastę, jak autorka tematu, ale nie daję czosnku - dodaję za to pokrojone, w drobną kosteczkę, obrane ze skórki - ogórki kwaszone. Zamiast cebuli czasem dodaję szczypiorek. Oprócz majonezu dodaję trochę musztardy. Spróbujcie też mojej wersji pasty makrelowej - zaręczam, że jest pyszna :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bubcia36 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 a ja tę paste z makreli robie w nastepujacy sposób:obrana z ości rybke wrzucam do robota,dodaję pieprz i odrobinkę soli.Całą reszte czyli ucieranie na puszyste masełko z makreli robi juz za mnie robocik :mrgreen: warte spróbowania naprawde polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Do tej pory robiłam klasyczną pastę: serek, cebula i makrela. Chętnie spróbuje Waszych przepisów. Bubcia, a oprócz makreli co dodajesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Cieszę się że pasta smakuje i można ją robić na wiele sposobów. Pozdrawiam i zachęcam do dalszych eksperymentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwiajas Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 ja dzisiaj zrobiłam makrela jajka i sos tatarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luczexx Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 spróbujcie zrobić taką pastę na mielonym twarożku typu "Delfico", następnie można ją wycisnąć przez "gwiazdkę" na tartinki. użycie Delfico, zamiast majonezu spowoduje większą trwałość i stabilność pasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ciekawe propozycje, wypróbuje obie wersje ale dopiero w 2010 roku POZDRAWIAM :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.