Skocz do zawartości

Fasolanka Z Kluseczkami


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam kolejną smaczną zupkę do wypróbowania.  1 duża porcja włoszczyzny z kapustą włoską  30 dkg fasolki Jaś  1-2 cebule  25 dkg pieczarek  pół szklanki śmietany  rosół z kostki  olej     15 dkg mąki  1 jajko  sól  garść siekanej zieleniny ( natka pietruszki, szczypiorek)  1. 3 godziny wcześniej fasolę zalać wrzącą wodą, po tym czasie ugotować ją w tej samej wodzie, w której się moczyła, a gdy      zmięknie, osolić.  2. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Włoszczyznę i pieczarki oczyścić i drobno pokroić.  3. Dodać do cebuli, podlać 1-2 łyżkami wody i dusić do miękkości. Zalać rosołem z kostki i gotować 15 minut.  4. Dodać ugotowaną fasolkę i zagotować, ewentualnie doprawić do smaku.  5. Z mąki, jajka, szczypty soli i odrobiny wody zagnieść twarde ciasto.       Odrywać zacierki w kształcie małych kuleczek i wrzucać je do wrzącej zupy.  Gotować do miękkości.  6. Śmietanę rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy i wlać do zupy. Przed podaniem posypać siekaną zieleniną.                                         S M A C Z N E G O !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.