Skocz do zawartości

Ciasto Z Budyniem I Jabłkami


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

" Ciasta domowe" 1 (niepełna) szklanka cukru 8 jajek 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników upiec biszkopt w blaszcze o wymiarach 25x40 cm. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masa jabłkowa 1 kg. jabłek 2 op. galaretki 1 łyżka masła Obrane jabłka pokroić w drobną kostkę, smażyć, pod koniec dodać masło i sucha galaretkę. Masa budyniowa 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 20 dag masła 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Żółtka, przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia zmiksować z 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać zmiksowane składniki i chwilę gotować aż budyń będzie gęsty. Miękkie masło zmiksować, dodając po trochu przestudzony budyń, miksując. Polewa czekoladowa 1/2 szklanki cukru 12,5 dag margaryny, użyłam palmy 2 łyżki kakao 1,5 łyżki wody Składniki włożyć do garnka, podgrzewać na wolnym ogniu do zagotowania, stale mieszając. Ostudzony biszkopt przekroić na połowę, wyłożyć masę jabłkową, na to masę budyniową, drugą część biszkopta, polać polewą i dowolnie udekorować.

post-2336-1202946717_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Andy Ty masz rację, ja nazwy nie zmieniałam, podałam taką samą jak autorka przepisu z ciast domowych. Sprawdzałam jabłeczniki i tego przepisu nie było, a tyle co ja piekę to nie sposób żebym zapamiętała że to jest kilimandżaro. Teraz zerknęłam na Kilimandżaro, piekłam i nawet zdjęcie dodałam. Nie ma zmartwienia bo jest kosz i mój przepis dodany musi się w nim znaleźć. Myślę że nie obraziłaś się na mnie, wiedząc napewno przepisu bym nie dodała. Pozdrawiam serdecznie. Ciasto jest bardzo pyszne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halinko a za co ja miałabym się obrażać i to jeszcze na Ciebie?Każdy skorzysta z takiego przepisu jaki mu będzie pasował i nie ma się czym martwić-piękne zdjęcia zrobiłaś i wszyscy z apetytem je oglądamy.Pozdrawiam :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.