Skocz do zawartości

Piersi z kurczaka po baskijsku


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Piersi z kurczaka po baskijsku

4 piersi z kurczaka

10 dag gotowanej szynki

1 średnia cebula

3 strąki czerwonej papryki

2 duże dojrzałe pomidory

3 łyżki masa

1 łyżka koniaku

sól, pieprz i sproszkowana papryka do smaku.

Mięso umyć i osuszyć. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim piersi z obu stron na złoty kolor. Ploać koniakiem. Zapalić. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Rozdrobnione warzywa dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.Całość dusić na małym ogniu przez ok. 25 min. Przed podaniem piersi pokroić w ukośne plastry. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.