AnnaK Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Jak zrobić masę lub polewę z dodatkiem chałwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Np. tak: słodzone mleko skondensowane (może być też kakaowe, ale wg mnie jest za słodkie) skarmelizować, po lekkim przestygnięciu zmiksować masę z mleka (kajmakową, tak chyba się nazywa?) z chałwą; ostatnio wyczytałam, że zamiast gotować w puszce słodzone mleko, można zwykłe skondensowane mleko ugotować, dosładzając je wg uznania. Też powinno się skarmelizować. Ale nie robiłam, więc ręki sobie za to uciąć nie dam :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Podaję mój placek z masą z chałwy. http://www.smaczny.pl/forum/Placek-Z-Chalwa-t4581.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Dziewczyny,dziekuję bardzo za pomoc :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.