Skocz do zawartości

Fasolka Konserwowana


Gość serwat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Chciałem się zapytać jak robi się fasolkę konserwowaną z samych ziaren (taką jaką można dostać w puszce). Czy robi się to z fasoli na suche ziarno czy ze świeżych ziaren ze strąków? Czy ktoś próbował?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Serwat nasiona fasoli muszą być dojrzałe lecz nie wysuszone. Nasiona fasoli w sosie pomidorowym 1kg. wyłuskanej fasoli około 3 szklanki przecieru pomidorowego Fasolę ugotować na miękko. Rozlać przecier pomidorowy do słoików do 1/3 wysokości. Włożyć fasolę, nie uciskać, jeżeli jest zbyt mało przecieru trzeba dolać aby fasola była przykryta. Zamknięte słoje pasteryzować 1/2 godz. Do smaku przyprawia się solą, i innymi przyprawami dopiero przed podaniem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.