Gość serwat Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Witam! Chciałem się zapytać jak robi się fasolkę konserwowaną z samych ziaren (taką jaką można dostać w puszce). Czy robi się to z fasoli na suche ziarno czy ze świeżych ziaren ze strąków? Czy ktoś próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Serwat nasiona fasoli muszą być dojrzałe lecz nie wysuszone. Nasiona fasoli w sosie pomidorowym 1kg. wyłuskanej fasoli około 3 szklanki przecieru pomidorowego Fasolę ugotować na miękko. Rozlać przecier pomidorowy do słoików do 1/3 wysokości. Włożyć fasolę, nie uciskać, jeżeli jest zbyt mało przecieru trzeba dolać aby fasola była przykryta. Zamknięte słoje pasteryzować 1/2 godz. Do smaku przyprawia się solą, i innymi przyprawami dopiero przed podaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwat Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.