Skocz do zawartości

Domowe Paluszki Rybne


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Z podanych proporcji wyszło nam 25 paluszków. SKŁADNIKI: 400 g filetów z białej ryby, 120 g bułki tartej, 2 łyżki startego parmezanu, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki suszonego tymianku, 1 łyżeczki soli czosnkowej, 150 ml gęstej śmietany, 1 jajko, 100 ml mąki, 100 ml oleju, świeżo mielony pieprz, sól. SPOSÓB WYKONANIA: Pokroić filety w podłużne kawałki. W misce wymieszać natkę pietruszki, tartą bułkę, parmezan, sól czosnkową, słodką paprykę, skórkę z cytryny, tymianek, pieprz i sól. W innej misce wymieszać dokładnie jajko ze śmietaną, na talerz wysypać mąkę. Panierować rybę w mące, jajku ze śmietaną, a następnie w przyprawionej bułce tartej. Smażyć na oleju, aż ryba się zezłoci. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu usunąć za pomocą papierowego ręcznika. post-5244-1205405024_thumb.jpg Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.