Lusia Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 -50 dag łopatki wieprzowej pokroić w kostkę - 3 zaki czosnku, obrac i pokroić w plastry W radlu rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej czosnek i wyrzucić. Na czosnkowej oliwie podsmażyć mieso. dodać 2 liście laurowe oraz 4 ziarenka ziela angielskiego. Zalac szklanka bulionu, dusić az mięso bedzie miekkie. dosypac do gulaszu torebke mrożonych warzyw oraz 2 woreczki kaszy gryczanej. podsmarzyć. wlać druga szklanke bulionu. Gotowac na malym ogniu pod przykryciem jeszcze 10-15 miin. Odstawic w ciepłe miejsce ( np. do piekarnika nagrzanego) na kolejne 10 min. gotowe danie posypac posiekana natką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.