magdalenka_23 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 napewno każdy forumowicz ma swój sposób na młodą kapustkę, ja podzielę się moim: składniki: * główka młodej kapusty * duuuża marchew * por - biała część * średnia cebula * 30 dkg pieczarek * dwie łyżki śmietany * sok z jednej cytryny * czubata łyżka suszonego kopru, świerzego dwie łyżki * sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia przygotowanie: na patelni zeszklić ceblukę pokrojoną w grubą kostkę. dodać pora w paski, marchew utartą na tarce o dużych oczkach i pieczarki rozdrobnione jak kto lubi ( utarte na tarce, pokrojone w kostkę talarki ...), delikatnie osolić, dusić aż odparuje woda. w między czasie poszatkować kapustkę ( ja ją kroję w długie paski o grubości 0,5 cm ) zalać wrzątkiem do połowy wysokości kapusty. dodać przesmażone warzywa, sok z cytryny, koper, delikatnie osolić. gotować bez przykrycia na mocnym ogniu aż odparuje większość wody, na koniec zdjąć z ognia i dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. i gotowe, szybko i smacznie, czyli.....to co lubię najbardziej Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Magdalena dziś właśnie robiłam kapustkę i muszę przyznać, że jest bardzo smaczna.Na pewno będę ją robić częściej. Dzięki za przepis :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalenka_23 Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 bardzo się cieszę że smakowało :D pozdrawiam magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Zapowiada się pysznie :P Skopiowałam sobie Twój przepis Magdalenko i z pewnością niedługo go wypróbuję :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yola79 Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 zabieram się za młoda kapuste, dziękuje za przepis i polecam sezon rozpoczety. Odświerzam temat dla chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.