magdalenka_23 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 najlepiej zacząć od wstawienia wody na ryż cała trudność polega na pokrojeniu pora i cebuli w piórka, natomiast pieczarek w talarki lub ćwiartki.....i oczywiście otworzeniu puszek :-) składniki: puszka kukurydzy puszka marchewki z groszkiem puszka pomidorów ( krojone lub całe-będzie trzeba się wysilić i je rozdrobnić :-)) puszka białej fasolki 8 dużych pieczarek duża cebula biała część pora łyżka miodu łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju na głęboką patelnie wlać tłuszcz, delikatnie przesmażyć ceblulę i pora, następnie dodać pieczarki, chwilkę przesmażyć. dodać pomidory i fasolkę razem z zalewą, kukurydzę i marchewkę z groszkiem przecedzić i dodać do reszty. dodać przecier i miód. wymieszać i dusić 15-20 minut. i gotowe....można dodać mrożonych warzyw - wtedy należy gotować aż mrożonki zmiękną. dla mnie nie trzeba już dosalać, ale ja jestem oszczędna z solą :-) miód można zastąpić cukrem. smak sosu przypomina odrobinę fasolkę po bretońsku. najlepsze jest z ryżem lub do chlebka, ale wtedy radzę dodać dwie puszki fasoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.