Skocz do zawartości

Spaghetti po neapolitańsku


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Spaghetti po neapolitańsku

40 dkg makaronu spaghetti

4 średnie dojrzałe pomidory

100 ml oliwy z oliwek

2 ząbki czosnku

1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu

3 łyżki startego parmezanu lub innego ostrego żółtego sera

sól i świeżo zmielony biały pieprz do smaku

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pomidory, rozmaryn i czosnek. Fusić przez ok 5 min. Podprawić solą i pieprzem. Dodać makaron. Dokładnie wymieszać. Posypać startym serem. Podawać bardzo gorące.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.