Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Spaghetti po neapolitańsku 40 dkg makaronu spaghetti 4 średnie dojrzałe pomidory 100 ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 3 łyżki startego parmezanu lub innego ostrego żółtego sera sól i świeżo zmielony biały pieprz do smaku Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pomidory, rozmaryn i czosnek. Fusić przez ok 5 min. Podprawić solą i pieprzem. Dodać makaron. Dokładnie wymieszać. Posypać startym serem. Podawać bardzo gorące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.