Grzesiu Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Składniki: Torebka białego ryżu Bułka tarta Jajko Szczypiorek Ser żółty Olej do smażenia Sól Pieprz Ugotowany ryż studzimy, ścieramy ser na grubej tarce, siekamy szczypiorek. Wszystko wrzucamy do miski (ryż koniecznie zimny), jeśli konsystencja nie pozwala na ulepienie kotlecików dosypujemy bułki tartej, lepimy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy dopóki sie nie zarumienią. Proste i smakowite :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jakich przypraw dodajesz do tych kotlecików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcyber Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 chyba bułki tartej nie mąki;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiu Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Oczywiście chodziło o bułkę tartą. Co do przypraw, to tylko sól i pieprz, nie próbowałem z innym zielskiem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatrix Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 No no Grzegorz,rozwijasz sie,gratulacje za pomysły :-) tutaj gdzie mieszkam i w Holandii mozna kupic takie gotowe kotleciki,panierowane w bułce własnie,nie pamietam co do nich jest dodawane,bo rzadko kupuje,ale są pyszne,to prawda,są tez takie z makaronem zamiast ryżu ... prosimy o kolejne pomysły!(kulinarne oczywiście :-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.