Dorotaxx Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodac cukier i żółtka. Dodac mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać Piec. ok. 40 minut w temp. 180 st. Masa: 1 kostka masła 1 puszka ananasów 5 żółtek 1 budyń śmietankowy 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki Budyń ugotować z mąką, cukrem, budyniem i żółtkami w syropie z ananasów (jeśli nie ma 0,5 litra syropu to nalezy dolać mleko) . Masło utrzeć dodając ostudzony budyń i pokrojone ananasy Ciasto kokosowe: 5 białek 1 szklanka cukru 20 dag . kokosu Białka ubic ,dodać cukier i kokos , lekko wymieszać , blachę wyłożyć papierem do pieczenia i piec do zrumienienia Dodatkowo: kawa zrobiona z 2 łyżeczek kawy rozpuszczalnej dobra czekolada mleczna Przełozenie placka: Biszkopt ( naponczować kawą rozpuszczalną) + masa ananasowa z kawałkami ananasów+ pokrojona czekolada+ciasto kokosowe Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy) Podobne ciasto znajduje się w książce siostry Anastazji , ja je troszke zmodyfikowałam.Z kawą i czekoladą jest znacznie lepsze. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam Cię Dorotko na forum bo chyba jeszcze tego nie zrobiłam i wielkie ukłony w stronę Twoich zdolności...szczególnie jeżeli chodzi o torty. Podziwiam wszystko i napewno kiedyś skorzystam ...po takich zdjęciach niejedna osoba nabierze ochoty na Twoje słodkości. Mam jeszcze pytanie dotyczące tego przepisu,czy budyń na 1/2 litra czy na 3/4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 naprawde bardzo mi miło i dziękuje za przemiłe słowa jeśli chodzi o budyn to musi byc zrobiony w 0,5 litra . Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Ciasto bardzo smaczne ... ciekawy smak kawy i czekolady .Częśc ciasta była nasączona kawą ,a część sokiem z ananasa .Ten z kawą był lepszy .Polecam ....Dziękuję za przepis i dokładna instrukcje wykonania . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 To ciacho :mrgreen: też wygląda bajecznie,rozpieściłaś podniebienia swoich domowników i gości...aż im zazdroszczę. :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Ciasto bardzo smaczne ... ciekawy smak kawy i czekolady .Częśc ciasta była nasączona kawą ,a część sokiem z ananasa .Ten z kawą był lepszy .Polecam ....Dziękuję za przepis i dokładna instrukcje wykonania . Pozdrawiam ! Nareszcie ktos zrobił to ciasto!! Uwielbiam ananaska. To jedno z moich ulubionych ciast .Tez uwazam,ze z kawą jest duzo lepsze. Niestety prędko go nie zjem bo sie dietuje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwoinka Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam, mam pytanie co do kremu...wiem,że może to głupie, ale nie bardzo rozumiem :lol: Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak po kolei go zrobić, tzn. czy najpierw gotuję normalnie budyń, i dodaję resztę składników, czy wszystko naraz mam wrzucić do syropu i ugotować? Będę bardzo wdzięczna za pomoc :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Witam ! Suche produkty + żółtka wymieszać z odrobiną soku i wlać na gotujacy sok z annanasów /ewentualnie uzupełnić mlekiem ,jeżeli nie bedzie pożądanej ilośći soku / , ugotować budyń .Jak wystygnie utrzeć z tłuszczem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Budyń ugotować z mąką, cukrem, budyniem i żółtkami w syropie z ananasów (jeśli nie ma 0,5 litra syropu to nalezy dolać mleko) . Masło utrzeć dodając ostudzony budyń i pokrojone ananasy Dorotaxx... z jakim jeszcze budyniem, bo napisałas "budyń" 2 razy...nie bardzo rozumiem :D jeśli mogę, poproszę o wyjaśnienie :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwoinka Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Figielku, dziękuję bardzo za wyjaśnienie, mam nadzieję, że teraz dam już sobie radę, pozdrawiam cieplutko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Dwoinka proszę bardzo :D ....na pewno sobie poradzisz ,a ciacho polecam !!!! Alu autorka pewnie miała na myśli ugotowany budyń z sypkich produktów ,w skład których wchodził między innymi budyń w proszku :D . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Alu autorka pewnie miała na myśli ugotowany budyń z sypkich produktów ,w skład których wchodził między innymi budyń w proszku :D . Pozdrawiam ! dokładnie tak figiel. Dzięki wielkie za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Alu autorka pewnie miała na myśli ugotowany budyń z sypkich produktów ,w skład których wchodził między innymi budyń w proszku :D . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Nie ma sprawy :D ...pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.