Skocz do zawartości

Kapusta Kiszona Do Obiadu


Dorotaxx

Rekomendowane odpowiedzi

0,5 kg. kapusty kiszonej

3 łyżeczki przecieru pomidorowego

kminek (cały)

majeranek

maga

łyżeczk wegety

Zasmażka:

łyzka margaryny

cebula

4 łyzki mąki

Jeśli kapusta jest z woreczka, należy wylać z niego sok. Kapuste wrzucić do garnka, zalać wodą , posypać kminkiem . Gotować ok. 30 minut . Od czasu do czasu mieszać.

Po 30 minutach do kapusty dodać majeranek, wegete i przecier pomidorowy .

Margarynę roztopic na patelni, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę. Zrumienic . Dodać mąkę i cały czas mieszać aż mąka zacznie przybierać lekko złoty kolor.Kiedy zasmażka będzie gotowa, należy pomału wsypywać do gotujacej sie kapusty ciągle mieszając. Spróbować, jeśli jest za mało przypraw doprawić do smaku.

Kapusta świetnie nadaje się do schabowego i ziemniaczków.jesli ktoś lubi mniej kwaśną kapustę przed gotowaniem trzeba przelać ją wodą

Dołączona grafikaDołączona grafika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.