Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ciasto na naleśniki: Litr mleka 3 jajka ok. 0,5 kg. mąki łyżeczka soli pół łyżeczki cukru Wszystko dokładnie wymieszać ,jeśli ciasto jest za rzadkie nalezy dosypać mąki. usmażyć naleśniki. Nadzienie: 0,5 kg. mięsa wołowego pół kapusty średniej wielkości 1,5 łyżeczki wegety maga do smaku Mięso ugotować ( ja gotuje na nim zupe). Do osolonej wody wsadzić kapuste, gdy woda zacznie wrzeć gotować 30 minut. Wyciągnąć kapuste z wody, przestudzić. Zmielić mięso i kapuste, doprawić do smaku. Na środek nalesnika nakładać farsz, zwijać w krokieciki.Panierować w bułce tartej i smażyc na oleju. Podawać z barszczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 no, Dorotko!! palce lizać:D) podajesz tak fajne, proste przepisy, a zarazem tak ciekawe i smakowite,że nic nie pozostaje mi innego, jak tylko probować, probować i jeszcze raz probowac:)) pozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ciesze sie bardzo ,że będziesz probować a jak juz sprobujesz to daj znac czy smakowało. Pozdrawiam . Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja zawsze robię z kiszoną kapustą, a teraz spróbuję ze świeżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Kiedyś robiłam z samą kiszoną kapustą i tez wyszły smaczne ale zdecydowanie wole z mięsem i taką wlaśnie kapustą jak w przepisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ciesze sie bardzo ,że będziesz probować a jak juz sprobujesz to daj znac czy smakowało. Pozdrawiam . Dorota Dorotko...krokiety, robilam zawsze z kiszonej kapusty i pieczarek:) ale Twoj przepis wyprobuję napewno, i napewno dam Ci znać jak smakowaly:)) pozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja zawsze robię z kiszoną kapustą, a teraz spróbuję ze świeżą Dorotko, źle napisałam, zawsze robiłam farsz z kapusty kiszonej i mięsa a nie z samej kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 A ja kiedys sprobuje zrobić z mięsem i kiszona kapustą, tak jak Ty to robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ciesze sie bardzo ,że będziesz probować a jak juz sprobujesz to daj znac czy smakowało. Pozdrawiam . Dorota Dorotko...zamierzam w sobotę, zrobić te nalesniczki, ale z kiszoną kapustą, pieczarkami i " twoim" mięskiem :shock: sama nie wiem, jak będą smakować, ponieważ, takiego połączenia produktów nigdy nie serwowałam, ale dam Ci znać jak smakowały:)) a w oryginale -czyli tak, jak ty robisz-zrobię napewno i też dam Ci znać jak smakowały:)) pozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ala, będzie smakowało, bo i ja tak już robiłam. musisz dobrze przyprawć tylko farsz, ma być dość pikantny (chyba że nie lubisz pikantnych farszy). Ja do farszu z pieczerkami dodaję 1 przesmażoną cebulkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 minia51...pocieszyłas mnie :shock: ...rowniez do przesmażanej,kiszonej kapustki, dodaję cebulkę, a farsz obowiązkowo musi być lekko pikantny...nie lubię niedoprawionych, mdlych potraw...ale z mięskiem, będę robila taką potrawę, po raz pierwszy :grin: mam nadzieję, ze będzie smakowac mojej rodzince? napewno dam znać:grin:) pozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Dorotkoxx.......tak, jak obiecałam..... więc, zrobiłam dzisiaj na obiadek naleśniczki, ale troszkę pozmienialam, i dałam kiszoną kapustę podsmażoną, następnie pieczarki usmażone z cebulką i mięsko ale, mielone :shock: .....wszystko razem połączyłam, podsmażyłam jeszcze i do nalesników :grin: do tego sos czosnkowy.....PALCE LIZAĆ !!! Podsunęłaś fajny pomysł z tymi nalesnikami :grin: Pozdrawiam i dziękuję:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Musze kiedys zrobić tak jak Ty , smaka mi narobiłaś Rowniez Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 a jakiego Ty mi narobiłas, tymi wszystkimi, fajnymi przepisami :shock: ...jest ich jeszcze trochę, by wypróbować,a w najbliższym czasie, zamierzam to zrobić :grin: pozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.