Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 2 średnie główki kapusty lub jedna duża kilo ryżu 1,5 kg. mięsa mielonego 2 łyżki octu łyżka soli przyprawy W kapuście wyciąć głąb Kapuste włożyć do dużego garnka, zalać wodą, wsypać łyżkę soli i 2 łyżki octu ( ocet chroni liscie kapusty przed pękaniem) . Gotować aż liście będą miękkie Kilo ryżu ugotować , ostudzić. Surowe mięso wymieszać z ryżem, doprawić do smaku. Farsz zawijać w liście . Garnek polać olejem, położyć w garnku liście kapusty a na liście gołąbki. sos: słoiczek przecieru pomidorowego 3 łyzki śmietany cebula olej mąka Cebulke pokroić w kosteczke, podsmażyć na oleju, podać koncentrat pomidorowy, kiedy sie zagotuje dodać śmietane ciągle mieszając. Wlać wode . Pogotować wszystko razem ,zagęścić mąką rozmieszaną z wodą przykryć gołąbki liśćmi i polac troszke sosem pomidorowym. dusić gołąbki w piekarniku nagrzanym do 100 - 150 st. aż do momentu kiedy będą miękkie. Podawać polane sosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.