Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 0,5 kg mąki szklanka cukru 1 kostka margaryny 2 jaja (całe) 3 łyżki śmietany łyżka octu łyżka oleju łyżeczka Pr. do piecz. cukier waniliowy 2 kg. jabłek cynamon bułka tarta Wymieszać składniki ,zarobić ciasto . Podzielić na 2 części z czego 1 musi być większa. Większą część wyłożyć na blachę obkleić boki blachy ciastem, Dodać starte na terce jabłka lub inne owoce (np. śliwy) ,posypać lekko bułką tartą i cynamonem,przykryć 2 ciastem. Piec w temp. 180 st. az ciasto będzie miało złoty kolor (około godzinki). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy) Przepraszam za jakość zdjęcia ale było robione kamerą internetową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.