Skocz do zawartości

Kruche Margaretki


Dorotaxx

Rekomendowane odpowiedzi

40 dag. mąki

13 dag. cukru pudru

25 dag. masła

jajko

żółtko

0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

dżem do przełożenia

Mąkę przesiać , zrobić wgłębienia, dodać wszystkie składniki, posiekac nożem i zagniesć ciasto.

( na 30 minut wstawić do lodówki)

Rozwałkować, wycinać foremką kwiatki, w połowie ciastek na środku wycinać dziurki . Upiec na złoty kolor.

Po upieczeniu i wystygnięciu całe ciastka smarować dżemem i przykryc ciastkami z dziurką . Wierzch polukrować .

Lukier:

10 dag. cukru pudru

5 łyżek soku z cytryny

wszystko utrzec do białosci

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.