Iwona01 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 - kawałek wołowiny bez kości (ok. 1/2kg) - ok.25 dkg ogórków kiszonych - 1-2 cebule - przyprawa do mięsa - mąka do panierki -olej do smażenia - sól,pieprz do smaku - wykałaczki do spięcia roladek - sos pieczeniowy "Winiary" Wołowinę umyć,osuszyć i pokroic na plastry.Rozbić je z obu stron,posypać przyprawą lub tylko pieprzem i solą.Pokrojone na słupki ogórki i cebulę pokrojoną w pióra układać na jednym końcu mięsa i zwjać w roladki.Spiąć tak wykałaczkami,aby nadzienie nie wypadło.Następnie roladki dokładnie obtoczyć w mące. Obsmażyć na rumiano z obu stron Tak przygotowane roladki przełożyć do garnka,zalać ciepłą wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie już miekkie zaciągnąć sosem pieczeniowym,przygotowanym w/g przepisu na opakowaniu.Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką. A tak wygląda roladka w środku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja do takich rolad do środka dodaję jeszcze plaster boczku wędzonego lub kiełbasę pokrojoną w słupki a płat mięsa smaruję musztardą, posypuję wegetą i pieprzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wszystko robię tak jak Minia tylko jeszcze daję słoninkę pokrojoną w słupek i można posypać majerankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona01 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ja też dodaję boczuś,ale tylko do roladek, które potem je mąż,bo ja z dzieciakami wolimy bez. A jak mam czas ,żeby "pobawic się" z tymi roladkami, to dzień wcześniej przygotowywuję marynatę i przez noc mięso się w niej marynuje. Też potem pysznie smakują :shock: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.