Skocz do zawartości

Pianka


kasienia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

PIANKA POLEWA: 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl. cukru pudru 3 łyżki kakao 1 szkl. mleka 2 łyżki żelatyny Wszystko zagotować cały czas mieszając (na małym ogniu) dotąd, aż polewa będzie błyszcząca (ok. 5 min.). Połowę polewy wylać na blachę wyłożoną folią aluminiową. Wstawić do lodówki MASA: 4 śnieżki 2 galaretki (2 różne kolory) 4 łyżki żelatyny 2 szkl. mleka Podane składniki podzielić na 2 części. Śnieżkę ubić z mlekiem; galaretkę rozpuścić w szklance wody dodając 2 łyżki żelatyny i przestudzoną wlać do ubitej śnieżki dalej ubijając ( byle by nie bylo zbyt gęste). Tak ubitą masę wylać na zastygnięto polewę. Wstawić do lodówki. Powtórzyć czynność z drugą porcją i wylać na stężoną pianę. Wstawić do lodówki, a po zastygnięciu na koniec wylać pozostałą wcześniej polewę. SMACZNEGO ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.