Selena Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Ciasto: 30 dag mąki 25 dag cukru kostka margaryny 3 łyżki kakao 2 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę z cukrem oraz żółtkami utrzeć na puszystą masę. Następnie , cały czas ucierając stopniowo dodawać mąkę z proszkiem oraz kakao. Tak przygotowane ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1 kg zmielonego sera 5 całych jaj 2 białka 10 dag masła 15 dag cukru 1 budyń śmietankowy cukier waniliowy Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym , nie przerywając ucierania, dodawać po 1 jajku oraz białka. Następnie , cały czas ucierając dodawać zmielony ser i na końcu budyń. Do natłuszczonej formy, na tarce o dużych oczkach zetrzeć ciasto wyjęte z lodówki. Na ciasto wyłożyć masę serową. Piec ok. 50 min w temp. 180 stopni. Polewa i dekoracja: 10 dag krówek 4 łyżki mleka orzechy arachidowe i włoskie Mleko zagotować, dodać krówki i mieszać , aż cukierki całkowicie się rozpuszczą. Tak przygotowaną polewą posmarować wystudzony sernik i udekorować orzechami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.