Skocz do zawartości

Milky Way


kasienia

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 11 miesięcy temu...

Ciasto zrobione,juz schlodzone i sprobowane ;) calkiem niezle ale...za slodkie! dalam i tak mniej cukru do masy ale nadal za slodkie,nastepnym razem dam tylko pol szklanki. biszkopt zrobilam ze swojego przepisu. Szkoda ze nie mialam gorzekiej polewy czekoladowej,zlamalaby troche slodycz kremu,mialam mleczna..Ale ciasto jest dobre,zrobie je ponownie napewno :shock:

post-6578-1255634795_thumb.jpg

post-6578-1255634843_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Myślę że nie. Ja do masy dodaję "Mleko w proszku pełne" (26,5% tłuszczu) Granulowane w połączeniu z wodą jest "wodniste". Mleko Pełne z margaryną tworzy gęstą masę, którą smarujemy biszkopt. To ciasto piekłam wczoraj a dziś zostały resztki.Moja rada,nie zawsze daję 2 pełne szklanki tego mleka. Mnie wychodzi 1,5 szklanki lub ciut więcej. Jeśli chodzi o mleko, które gotuje się z cukrami to może być granulowane. Ciasto pyszne, pieklam go kilkanaście razy. Jeśli masz jakieś pytania zaraz odpowiem. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miniu a czy twoja masa na drugi dzien po pobycie w lodowce nie zrobila sie troche twarda? bo moja lekko tak...ale gosciom mimo wszystko smakowalo to ciacho nawet bardzo! ;) moze 2 szkl. mleka w proszku to za duzo i od tego tak sie dzieje...pojecia nie mam...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie, nigdy nie była za twarda nawet na drugi dzień. Myślę że 2 szklanki mleka to ciut za dużo, ale to tylko moje zdanie. Zresztą po to jest to forum, żeby pytać, odpowiadać i radzić.Gdy piekłam go pierwszy raz widziałam, że mikser ciężko chodzi i nie dosypałam reszty mleka i tak jest do dziś. Daję półtorej szklanki mleka czasem ciut więcej, Masa ma jest gęsta ale da się łyżką rozsmarować. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

moja masa tez byla gesta i fajnie sie smarowala na biszkopcie,myslalam ze taka tez zostanie ale stwardniala. dodam mniej mleka jak bede piekla drugi raz ;) zobacze jak wyjdzie.dziekuje miniu za podzielenie sie doswiadczeniem :shock: pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.