Skocz do zawartości

Pasztet Z Kurczaka


IGA

Rekomendowane odpowiedzi

1 duży kurczak 3 jajka 2 ząbki czosnku 1 bułka sól, pieprz Kurczaka obrać ze skóry, oddzielić mięso od kości. Zmielić 2x mięso, namoczoną bułkę i czosnek. Dodać jajka i przyprawy. Wszystko razem bobrze wymieszać, uformować rulon, zawinąć w skórę, następnie w folię i w bawełnianą ścierkę. Końce mocno związać. włożyć do garnka z wodą i gotować ok. 1,5 godz. Dobrze wystudzić i dopiero wtedy wyjąć ze ściereczki i z foli. Nadaje się do chleba lub jako dodatek do sałatek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Wczoraj robiłam pasztet i przyznaję,że bardzo smaczny.Syn powiedział, że smakuje jak schabik. Ja robiłam też kurczaka w podobny sposób. Obierałam go z kości w całości,przyprawiałam ,rolowałam,zawijałam w gazę i do wody.Też bardzo smaczny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.