Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
kondi

Krem Czekoladowy

Rekomendowane odpowiedzi

Krem czekoladowy

krem na chleb i do ciast

Składniki

• 150 g gorzkiej czekolady

• 1 laska wanili (cukier waniliowy)

• 2,5 dl kremówki ( 250 ml)

• 1 łyżka cukru

Etapy przygotowania

1. Kremówkę, cukier i laskę wanili (lub cukier waniliowy) podgrzej na kuchence i pomału dodawaj czekoladę, cały czas mieszaj masę, gdy masa się dobrze rozpuści, odstaw do ostudzenia, a potem dobrze schłodź w lodówce następnie ubij masę na puszystą pianę. Krem gotowy. Możesz dodać pokruszone migdały lub orzechy laskowe. Smacznego.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A czy ten krem nadaje sie rowniez do przelozenia np. biszkoptu? Czy nie bedzie za zadki? Czy trzeby go przechowywac w lodowce? (ze wygledu na konsystencje) Nigdy jeszcze nie spotkalam sie z takim przygotowaniem kremu. Przepraszam Kondi za byc moze glupie pytania ale jak juz wspomnialam pierwszy raz spotkalam sie z takim kremem. Mam nadzieje ze smakuje wysmienicie. Jak tylko odpowiesz na moje pytania to sprobuje sie za niego zabrac. Pozdrawiam Ps. Oczywiscie juz go skopiowalam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Możesz przekładać biszkopt , robić desery smarować na chleb jak nutellą . jeżeli będzie za mocny w smaku ,za gorzki można dodać więcej kremówki , krem jest gęsty i dobrze jak się przechowuje w chłodnym miejscu bo przecież jest na kremówce . życzę smacznego .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzieki Kondi. Mam nadzieje ze krem ten zasmakuje wszystkim w rodzinie. Wkrotce urodziny dziecka, bede miala wiec okazje wyprobowac go. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Kondi. Krem wyszedl rewelacyjny. Na poczatku mialam obawy czy nie jest za zadki ale pozniej okazalo sie ze ma idealna konsystencje, zero grudek i smakuje wspaniale. Na dodatek bardzo latwo i szybko sie go robi. Jestem po wielkim wrazeniem. Na pewno bede robila go czesciej. Polecam wszystkim milosnikom czekolady. Wyprobojcie bo warto

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A dzisiaj zrobilam jeszcze z biala czekolada. Przelozylam biszkopt Do ciemnej masy dalam orzechy a do bialej kokosy Mniamniusne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

cieszę się że zasmakował krem ., pozdrawiam serdecznie ....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.