Gość majeczka_pl Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Biszkopt: 5 jaj 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki wody Biszkopt kakaowy z tych samych składników tylko odejmuję 4 łyżki mąki i dodaję 4 łyżki kakao. Masa z przepisu, który znalazłam na forum. Masa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 1,5 kostki margaryny Kasi 2 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru 3/4 szklanki wody 1 łyżka mąki 5 żółtek Wodę z brzoskwiń zagotować, do gotującej dodać rozrobione w wodzie 2 budynie, cukier, mąkę i żółtka - zagotować. Gdy ostygnie utrzeć z masłem i dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tort nasączałam wodą z kwaskiem cytrynowym i cukrem. Pierwsza warstwa posmarowana dżemem z czarnych porzeczek, przeciśniętym przez sitko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halina mlodzieniak Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Bardzo aptyczny torcik. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.