Skocz do zawartości

Łabędzi Puch Plus Zdjęcie


Pączuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Łabędzi puch

Biszkopt składniki:

6 jaj

1 szk. cukru

1 szk. mąki

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka octu

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Z tego upiec biszkopt, po ostudzeniu przekroić na dwie części.

Masa

2 szk. mleka zimnego

2 bułki kajzerki

Namoczyć bułki aż wsiąknie całe mleko.

1 szk. mleka , 1/2 szk. cukru zagotować dodać namoczoną bułkę i gotować jeszcze 5 min. zostawić do wystygnięcia

1 kost. masła zmiksować dodać wystudzoną bułkę sok z cytryny, dowolny aromat wszystko razem połączyć.

Smażone wiórki kokosowe

10 dkg.wiórek kokosowych

1/4 kost. margaryny

2 łyżki cukru

Wszystko podsmażyć na patelni cały czas mieszając ostudzić

Dodatki

dżem z czarnej porzeczki

pącz do nasączenia

Przełożenie placka

Jedną część biszkoptu nasączyć , na to posmarować dżemem na dżem 2/3 masy drugą część biszkoptu nasączyć potem resztę masy na masę wiórki usmażone.

Smacznego

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Paczuszku bardzo inspirujacy ten przepis tylko mam pytanko :razz: .Czy ta druga szklanka mleka jest do namoczenia bulek i czy to sa te male bulki kajzerki bo ja niestety mieszkam zagranica i tu sa podobne buleczki i czy maga byc swieze czy ususzone?Pozdrawiam :D .

Jolanta

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.