justhi Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Dzisiaj postanowiłam zrobić coś nowego, ale oczywiście pochłaniającego mało mojego czasu, bo nadal walczę z egzaminami. W moim zeszycie z przepisami znalazłam coś takiego, jak gulasz z kurczaka i mi b.zasmakował, to się z Wami podzielę. 4 piersi z kurczaka cebula jajko pomidor (koncentrat pomidorowy) 2 łyżki masła 1 kostka bulionu z kury papryka, sól, pieprz bułka tarta natka zielonej pietruszki Piersi z kurczaka pokroić w szeroki paski, przyprawić papryką, pieprzem i solą. Następnie obtoczyć je w jakju i bułce, usmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do garnka, dodać pokrojoną cebulę, masło, kostkę bulionu i pokrojonego pomidora. Podlać wodą (2 szk.), gotować do miękkości na wolnym ogniu. Gulasz doprawić do smaku, posypać natką pietruszki. SMACZNEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielki_Smakosz Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 a może dodać do tego trochę anchois? Wiem, że cena od razu wzrośnie ale czasem warto hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 I jak smakowało z anchois? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielki_Smakosz Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 jeszcze nie próbowałem ale mam w pamięci... zjem-dam znać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.