ina12 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Ciasto 6 jajek kostka palmy szklanka cukru 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe na 1/2 l mleka 1 litr mleka kilogram truskawek Utrzeć 6 żółtek z miękką margaryną i szklanką cukru, dodać 2,5 szklanki mąki przesianej i wymieszanej z proszkiem do pieczenia, na końcu dodać pianę z białek. Ucierałam wszystko w robocie. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na ciasto ułożyć pokrojone owoce, na owoce wlać ugotowany budyń, na gorący budyń położyć pozostałe ciasto. Piec około 45 min. Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 30 cm. przez 45 min. Moja uwaga, truskawki pokroiłam w plastry, radzę w większe kawałki. Przepis posiadam z " Ciasta na stół." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margheritac Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 witam, ja to ciasto robilam zawsze z jablkami i jest swietne. Przede wszystkim dla milosnikow budyniu. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Halinko napewno musi być smaczne...bo z jabłuszkami było bardzo dobre. Fajnie ,że wróciłaś z nowym ciastem,pozdrawiam Cię bardzo serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Halinko bardzo się cieszymy że jesteś znowu z nami ciasto pysznie się prezentuje-pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.