Skocz do zawartości

Ciasto Budyniowe Z Truskawkami


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto 6 jajek kostka palmy szklanka cukru 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe na 1/2 l mleka 1 litr mleka kilogram truskawek Utrzeć 6 żółtek z miękką margaryną i szklanką cukru, dodać 2,5 szklanki mąki przesianej i wymieszanej z proszkiem do pieczenia, na końcu dodać pianę z białek. Ucierałam wszystko w robocie. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na ciasto ułożyć pokrojone owoce, na owoce wlać ugotowany budyń, na gorący budyń położyć pozostałe ciasto. Piec około 45 min. Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 30 cm. przez 45 min. Moja uwaga, truskawki pokroiłam w plastry, radzę w większe kawałki. Przepis posiadam z " Ciasta na stół."

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.