Gość piorek_k Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam, szukam przepisu na naleśniki. Mianowicie chodzi mi o naleśniki bardzo "puszyste". ( Takie jaj jedzą w amerykańskich filmach ;]) Czy ktoś wie, jak je zrobić? Byłbym wdzięczny za pomoc, z góry dziękuję. Bardzo mi na tym zależy, jeśli nie znacie przepisu na te slodkosc, wrzucajcie inne proste przepisy zwiazane z naleśnikami! Chodzi mi o coś takiego ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 jak dla mnie to tzw pankejki... czyli nalesniki z dodatkiem proszku do pieczenia, ubitymi na sztywno i dodanymi na koniec do ciasta bialkami. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piorek_k Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 a mozesz wyjasnic ubite na sztywno i dodane na koniec bialka? jestem bardzo, bardzo poczatkujacy. I tak dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 tak, na sam koniec, delikatnie wmieszac lyzka ubite na sztywno bialka w to ciasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Naleśniki biszkoptowe :grin: składniki;4szkl.mąki,1szkl.wody,2szkl.mleka,4 żółtka i 10 łyżek oleju ,można dodać utarte jabłka(ile się chce) woda,mleko,mąka olej,żółtka zmiksować na koniec dodać ubite białko i leciutko wymieszać z ciastem można dodać utarte jabłka. Patelnia teflonowa ,bez olju, bardzo nagrzana.Musi się udać.SMACZNEGO :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Ja dziś robiłam coś takiego: Na osobę wzięłam dwa jajka.Ubiłam białka na sztywno,pod koniec dodałam dwa żółtka.Potem dosypałam dwie łyzki maki pszennej wymieszanej z odrobiną proszku do pieczenia.Delikatnie połączyc i smazyc na rozgrzanym oleju z dwóch stron.Podałam posmarowane dżemem. Moje dzieci mówia na to omlet,a wyglada dokładnie jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.