Basia K Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Wymyśliłam sobie,że na te urodziny męża(o których non stop marudzę) zamiast wędlin upiekę mięsa,różne-boczek,schab,karczek.Potem pokroję w plasterki. Dawno tego nie robiłam i zastanawiam się,jak je piec... ? Owinięte w folii? W rękawie? Czy bez niczego-w brytfannie-z pokrywką czy bez ? Jak najlepiej je piec,by były smaczne i soczyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Myślę że najbardziej soczyste będzie pieczone w rękawie. Możesz kupić marynatę staropolską i zamarynować mięsko przez całą noc a później upiec w rękawie. Basiu koniecznie daj znać jak ci wyszło mięsko. Pozdrawiam a twojemu mężowi życzę wszystkiego najlepszego. Udanej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 polecam karkowke pieczona na soli, wysmarowana musztarda, posypana ziolami np. prowansalskimi... latwe i praktycznie samo sie robi... przepis podawalam gdzies tu na forum :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Iwonko,dziekuję i również Cię pozdrawiam :grin: Campari,słyszałam wiele opinii o tym pieczeniu mięsa na soli.Chyba spróbuję.Mięso tak upieczone naprawdę jest takie kruche a soczyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.