Basia K Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Główka sałaty (ja robiłam też z kapusty pekińskiej) pęczek rzodkiewek pęczek dymki łyżka posiekanego koperku 15 dag sera feta sos: 0,25 szkl oliwy 3 łyżki czerwonego octu winnego łyżka musztardy 2 łyżeczki cukru biały pieprz,sól Wszystkie składniki sosu wymieszac. Sałatę porwac na małe kawałki,rzodkiewki pokroic w plasterki,dymkę ze szczypiorkiem posiekac.Fetę pokroic w kostkę.Wszystkie składniki lekko wymieszac w misce,polac sosem,posypac koperkiem i znów wymieszac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielki_Smakosz Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Dla mnie zawsze standard jeśli chodzi o feta. Sałata, pomidor koktajlowy, świeży ogórek, bazylia, oregano, tymianek itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozioma Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Ja z fetą robię... sałatkę grecką : sałaty - pekińska, zwykła, może być jeszcze do tego rukola ogórek świeży Pomidorki cebulka papryka czerwona feta -wszystko pokrojone w kostkę, oprócz cebuli- wrzucam krążki. Polewam sosem vinegrette - oliwa z oliwek+woda+musztarda lub ocet balsamiczny i zioła. Wychodzi pycha można dodać też kukurydzę, rzodkiewkę, szczypiorek - to już wersja bardziej polska niż grecka. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.