Skocz do zawartości

Pasztet Cielęcy


Pola Połetek

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 50 dag cielęciny 40 dag wątroby cielęcej 25 dag surowego boczku 6 dag słoniny 1 dag grzybów suszonych 10 dag włoszczyzny 1 czerstwa bułka 1 duża cebula 3 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa, vegeta Mięso ugotować z włoszczyzną, grzyby namoczyć i ugotować, wątrobę i boczek usmażyć z cebulą, bułkę namoczyć i odcisnąć. Wszystko zemleć przez drobniutkie sitko, dodać przyprawy i jajka i dokładnie wymieszać. Dno naczynia żaroodpornego lub blaszki wyłożyć plasterkami słoniny (może być podsmażona ale wtedy dajemy także tłuszcz) i wykładamy masę mięsną. Piec w 180 stopniach aż powierzchnia stanie się chrupiąca, a całość zacznie odstawać od brzegów. Pozostawić w formie do przestudzenia. Wyjąć jeszcze letni i zawinąć w papier do pieczenia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.