Skocz do zawartości

Gulasz meksykański


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Gulasz meksykański

30 dag chudej wołowiny

30 dag chudej wieprzowiny,

10 dag bekonu lub wędzonej szynki,

3-4 ząbki czosnku,

3 cebule,

30 dag pomidorów,

2 strąki zielonej papryki,

po ½ szklanki białej i czerwonej fasoli,

1 szklanka bulionu,

1 łyżka suszonego oregano,

1/2 łyżeczki mielonego kminku,

2 łyżki smalcu,

2-3 ostre papryczki chili,

sól, pieprz cayenne

Umytą fasolę zalać wrzącą wodą i zostawić na noc. Następnie odcedzić, zalać świeżą wodą, krótko obgotować i osączyć. Mięso pokrojone w kostkę przesmażyć na łyżce smalcu, dodać kminek, pokrojone chili, drobniutko posiekany czosnek. Skropić wodą i dusić pod przykryciem około 10 min. Włożyć fasolę, oregano i wlać bulion. Dusić około 40 min. Na pozostałym smalcu zeszklić posiekaną cebulę, dodać paprykę pokrojoną w paski i obrane pomidory, pokrojone na ćwiartki. Smażyć chwilę na dość silnym ogniu, po czym przełożyć do garnka z mięsem, dodać pokrojony w paseczki bekon, wymieszać i dusić razem jeszcze około 10 min. Podawać z bułką lub ryżem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.